Documente cu apostilă din alte ţări

FIECARE ŢARĂ ÎŞI APOSTILEAZĂ PROPRIILE ACTE.

De exemplu, un document emis de o autoritate din Germania, va putea fi apostilat numai de autorităţile din Germania, la fel cum actele oficiale româneşti pot fi apostilate numai de autorităţile competente din România.
Dacă vă aflaţi în străinătate şi doriţi să legalizaţi un document ce urmează a fi utilizat în România, va trebui să efectuaţi procedura apostilării sau a supralegalizării, după caz, pentru ca acel document să fie valabil la autorităţile din România.

Dacă aveţi dubii în ce priveşte necesitatea aplicării apostilei sau a efectuării procedurii de supralegalizare, puteţi întreba beneficiarul documentelor (autoritatea/instituţia din România la care urmează să utilizaţi documentul) dacă aceste formalităţi (apostilă sau supralegalizare) sunt necesare sau nu.

Există anumite state cu care România a semnat tratate/acorduri care prevăd scutirea de supralegalizare sau de orice alte formalităţi, astfel încât actele sunt valabile pe teritoriul României fără îndeplinirea niciunei formalităţi (nici supralegalizare, nici apostilare)
De asemenea, ne puteţi scrie un e-mail sau ne puteţi suna şi vă explicăm procedurile de urmat în cazul utilizării în România a unor acte oficiale emise de autorităţile din străinătate.

Dacă nu ştiţi unde se aplică Apostila în ţara în care locuiţi, sau care este autoritatea competentă pentru efectuarea procedurii de supralegalizare din ţara emitentă a documentului dumneavoastră, vă rugăm să ne contactaţi şi vă putem oferi aceste informaţii.

Consultaţi AICI lista ţărilor pentru care este necesară APOSTILA.

Consultaţi AICI lista ţărilor pentru care este necesară SUPRALEGALIZAREA.

Consultaţi AICI lista ţărilor cu care România a încheiat tratate sau convenţii bilaterale de asistenţă juridică în materie civilă care prevăd scutirea de supralegalizare.